Om oss

Uppdatering Dezember 2023:

Vi kommer att ha stängd vecka 52 och vecka 1.

Tänk på att jul och nyår börjar närma sig. 

Skotträdsla eller rädsla för ljud är vanligt och många djur blir rädda och stressade av fyrverkerier och smällare. För många hundar och katter är nyår, påsk och valborg de svåraste tiderna på året. Metoder som medicinering och ljudträning kräver god framförhållning.

Ni kan boka ”Nyårskollen” via bokningslänken.

Detta besök gäller kontroll av hjärta och allmän hälsa. Tips och rådgivning inför nyår – individuella behov för just ditt djur diskuteras. Information ges om tillgängliga förebyggande tillskott och produkter. Eventuell rekommendation och förskrivning av läkemedel.

Från och med vecka 47 kommer vi kunna erbjuda blodprovstagning för prostataförstoring.

Hos hanhundar över 6 år kan man genom att mäta mängden CPSE (prostataspecifikt esteras för hundar) i blodet tydligt få svar på om prostatan är förstorad och eventuell behandling.

Telefontid: tisdag-fredag kl 8.15-9.00

Då det är högt tryck även på telefonen är det ibland enklast att skriva ett mejl till oss. Mejl besvaras av oss när vi har möjlighet.

Telefontid för rådfrågning, akuta ärenden eller tidsbokning: Tisdag-fredag kl 08.15-09.00 med sköterskan Stina. Tel: 070 77 55 543

Från januari 2023 finns det en ny lag då du som kattägare ska registrera din katt hos Jordbruksverket. För att kunna göra det behöver katten först vara id-märkt. Vi erbjuder id-märkning för 490 kr. Tid för detta kan bokas online eller skriv ett mejl till oss så hjälper vi er med bokningen.

https://jordbruksverket.se/djur/hundar-katter-och-smadjur/katter/marka-och-registrera-katter

Vi finns på Borgaregatan 9 i Nyköping. Ingången till källarlokalen är på husets gavel. Parkering finns på gatan. Om parkeringsplats 5 är ledig mitt emot entrén så kan ni parkera där utan avgift.

Tandmottagningen finns på Långbergsvägen 3 i Nyköping.

Stina är legitimerad djursjukskötare och vissa patienter bokas till henne, tex vaccinationer, läkningskontroller, stygntagning, pågående Librela- och Cytopointbehandling samt blodprovstagning/blodtrycksmätning. Detta för att frigöra tid för medicinska eller akuta fall hos veterinär.

Tisdag-fredag finns det tid avsatt för att kunna ta emot akuta fall. Skickar gärna sms vid akuta fall till 070 77 55 445 eller 070 77 55 543. Har ni inte hört något ifrån oss inom 20 minuter ber vi er att ringa annan veterinär.

Tandpatienter är välkomna att ta kontakt med oss via mejl eller sms.

NyköpingsVeterinärerna är en liten veterinärverksamhet i dagsläget och drivs av två veterinärer och två djursjukskötare. Vi har ingen receptionist, vilket leder till att telefonsamtal och sms sällan kan besvaras utanför telefontiden eftersom vi ofta står upptagna med patienter.

Vissa dagar är lugnare än andra och vi kan då läsa sms, mejl och svara i telefon, men de flesta dagar kontaktar vi djurägare, som har mejlat eller skickat sms, under eftermiddagar och kvällar.

I fall vi inte har svarat på sms/mejl så ber vi er att skicka meddelande igen.

Det säkraste sättet att komma i kontakt med oss är via sms/mejl eller boka tid online.

Vi försöker alltid hjälpa akut sjuka djur och djur som står under pågående behandling hos oss samt de djur som behöver få somna in, i mån av tid och möjlighet.

NyköpingsVeterinärerna startades i december 2017 av veterinären Patrik Gewertz.

Patrik har lång erfarenhet inom både stordjurs- och smådjursmedicin efter några år som distriktsveterinär och många år som klinikveterinär på djursjukhus. Han är speciellt kunnig inom odontologi (tandsjukdomar) och mjukdelskirurgi hos hund och katt.

Patrik fokuserar idag huvudsakligen på tandrelaterade problem hos hund och katt och tar emot tandpatienter på vår tandklinik fyra dagar i veckan.

Sedan november 2018 jobbar även veterinären Nina Berthold för NyköpingsVeterinärerna. Nina har arbetat på både mindre smådjurskliniker och djursjukhus med inriktning på akutsjukvård, internmedicin och mjukdelskirurgi. Hon tar emot patienter med hud- och öronproblem samt utreder gärna mag- och tarmproblem hos hund och katt.

Marsvin och kaniner är också välkomna.

Vi erbjuder professionell djurvård för hund, katt och smågnagare i en lugn miljö på vår mottagning på Borgaregatan 9.

Gårdsbesök för vaccinationer av häst erbjuds enligt överenskommelse.

Kontakta oss här.