Om oss

Uppdatering mars 2023:

Tyvärr kan vi inte ta emot nya kunder under en tid. Arbetsbelastningen är hög och vi hinner inte med nya patienter.

Tänk på att fästingarna kommer snart. Hör av er vid behov av recept för fästingsprofylax.

Telefontid för rådfrågning, akuta ärende eller tidsbokning: Tisdag-fredag kl 8.15-9.00 med sköterskan Stina. Tel: 070 775 5543

Då det är hög tryck även på telefonen, är det ibland enklast att skriva ett mejl till oss så hör vi av oss.

Vi kommer ha stängd v 15.

Från januari 2023 finns det en ny lag, då ska du som kattägare registrera din katt hos Jordbruksverket. För att kunna göra det behöver katten först vara id-märkt. Vi erbjuder id-märkning för 490 kr, tid för detta kan bokas online eller skriv ett mejl till oss.

https://jordbruksverket.se/djur/hundar-katter-och-smadjur/katter/marka-och-registrera-katter

Vi finns på Borgaregatan 9 i Nyköping. Ingången till källarlokalen är på husets gavel. Parkering finns på gatan. Välkomna dit!

Tandmottagning befinner sig på Långbergsvägen 3.

Vi har fått förstärkning med Stina. Hon är legitimerad djursjukskötare och vissa patienter bokas till henne, tex vaccinationer, pågående Librela- och Cytopointbehandling för att frigöra tid för medicinska eller akuta fall.

Tisdag-fredag finns det tid avsatt för att kunna ta emot akuta fall i mån av möjlighet. Skickar gärna sms vid akuta fall till 070 77 55 445 eller 070 77 55 543. Har ni inte hört ifrån oss inom 30 minuter. Ring annan veterinär.

Tandpatienter är välkomna att ta kontakt med oss via mejl eller sms.

NyköpingsVeterinärerna är en liten veterinärverksamhet i dagsläget och drivs av två veterinärer och två djursjukskötare. Vi har ingen receptionist, vilket leder till att telefonsamtal och sms sällan kan besvaras utanför telefontiden eftersom vi ofta står upptagna med patienter.

Vissa dagar är lugnare än andra och vi kan då läsa sms, mejl och svara i telefon, men de flesta dagar kontaktar vi djurägare, som har mejlat eller skickat sms, under eftermiddagar och kvällar.

I fall vi inte har svarat på sms/mejl så ber vi er att skicka meddelande igen.

Det säkraste sättet att komma i kontakt med oss är via sms/mejl eller boka tid online.

Vi försöker alltid hjälpa akut sjuka djur och djur som står under pågående behandling hos oss samt de djur som behöver få somna in, i mån av tid och möjlighet.

NyköpingsVeterinärerna (tidigare Nyköpings Hem- och Gårdsveterinär) startades i december 2017 av veterinären Patrik Gewertz.

Patrik har lång erfarenhet inom både stordjurs- och smådjursmedicin efter några år som distriktsveterinär och många år som klinikveterinär på djursjukhus. Han är speciellt kunnig inom odontologi (tandsjukdomar) och mjukdelskirurgi hos hund och katt.

Patrik fokuserar idag huvudsakligen på tandrelaterade problem hos hund och katt och tar emot tandpatienter på vår tandklinik fyra dagar i veckan.

Sedan november 2018 jobbar även veterinären Nina Berthold för NyköpingsVeterinärerna. Nina har arbetat på både mindre smådjurskliniker och djursjukhus med inriktning på akutsjukvård, internmedicin och mjukdelskirurgi. Hon tar emot patienter med hud- och öronproblem samt utreder gärna mag- och tarmproblem hos hund och katt.

Marsvin och kaniner är också välkomna.

Vi erbjuder professionell djurvård för hund, katt och smågnagare i en lugn miljö på vår mottagning på Borgaregatan 9.

Gårdsbesök för vaccinationer och behandling av häst samt lantbruksdjur erbjuds enligt överenskommelse.

Kontakta oss här.