Om oss

Uppdatering juli/augusti 2022:

Välkommen åter efter sommaren.

Vi har flyttad från Stigtomta Kvarn till en ny och större lokal på Borgaregatan 9 i Nyköping. Ingången till källarlokalen är på husets gavel. Parkering finns på gatan. Välkomna dit!

Vi har fått förstärkning med Stina. Hon är legitimerad djursjukskötare och vissa patienter bokas till henne, tex vaccinationer, pågående Librela- och Cytopointbehandling för att frigöra tid för medicinska eller akuta fall.

Vi kan tyvärr inte ta emot nya kunder.

Tandpatienter är välkomna att ta kontakt med oss via mejl eller sms, även nya kunder.

NyköpingsVeterinärerna är en liten veterinärverksamhet i dagsläget och drivs av två veterinärer och två djursjukskötare. Vi har ingen receptionist, vilket leder till att telefonsamtal och sms sällan kan besvaras direkt eftersom vi ofta står upptagna med patienter.

Vissa dagar är lugnare än andra och vi kan då läsa sms, mejl och svara i telefon, men de flesta dagar kontaktar vi djurägare, som har mejlat eller skickat sms, under eftermiddagar och kvällar.

I fall vi inte har svarat på sms/mejl så ber vi er att skicka meddelande igen.

Det säkraste sättet att komma i kontakt med oss är via sms eller boka tid online.

Vi försöker alltid hjälpa akut sjuka djur och djur som står under pågående behandling hos oss samt de djur som behöver få somna in, i mån av tid och möjlighet.

NyköpingsVeterinärerna (tidigare Nyköpings Hem- och Gårdsveterinär) startades i december 2017 av veterinären Patrik Gewertz.

Patrik har lång erfarenhet inom både stordjurs- och smådjursmedicin efter några år som distriktsveterinär och många år som klinikveterinär på djursjukhus. Han är speciellt kunnig inom odontologi (tandsjukdomar) och mjukdelskirurgi hos hund och katt.

Patrik fokuserar idag huvudsakligen på tandrelaterade problem hos hund och katt och tar emot tandpatienter på vår tandklinik fyra dagar i veckan.

Sedan november 2018 jobbar även veterinären Nina Berthold för NyköpingsVeterinärerna. Nina har arbetat på både mindre smådjurskliniker och djursjukhus med inriktning på akutsjukvård, internmedicin och mjukdelskirurgi. Hon tar emot patienter med hud- och öronproblem samt utreder gärna mag- och tarmproblem hos hund och katt.

Marsvin och kaniner är också välkomna.

Vi erbjuder professionell djurvård för hund, katt och smågnagare i en lugn miljö på vår mottagning på Borgaregatan 9.

Gårdsbesök för vaccinationer och behandling av häst samt lantbruksdjur erbjuds enligt överenskommelse.

Kontakta oss här.