Om oss

Uppdatering april 2021:

Tänk på att skydda er själva och oss. Blir vi sjuka kan vi inte ta emot patienter.

COVID-19: Vi tar endast emot en djurägare per patient i samband med undersökning. Är ni fler så ber vi er vänta i butiken eller i bilen. Vi ber er även meddela oss om ni har symtom på övre luftvägsinfektion. Vi kan då träffas utomhus och därefter undersöka patienten utan djurägare. Ta gärna med eget munskydd och håll avstånd.

För tillfället kan vi tyvärr inte ta emot nya kunder.

NyköpingsVeterinärerna är en liten veterinärverksamhet i dagsläget och drivs endast av två veterinärer. Vi har ingen anställd sköterska eller receptionist, vilket leder till att telefonsamtal och sms sällan kan besvaras direkt eftersom vi ofta står upptagna med patienter.

Vissa dagar är lugnare än andra och vi kan då läsa sms, mejl och svara i telefon, men de flesta dagar kontaktar vi djurägare, som har mejlat eller skickat sms, under eftermiddagar och kvällar.

I fall vi inte har svarat på sms/mejl så ber vi er att skicka meddelande igen.

Det säkraste sättet att komma i kontakt med oss är via sms eller boka tid online.

Vi uppdaterar våra telesvar veckovis där ytterligare information ges.

Kommande tiden kommer vi tyvärr inte kunna ta emot obegränsat antal nya patienter. Vi försöker dock alltid hjälpa akut sjuka djur och djur som står under pågående behandling hos oss samt de djur som behöver få somna in.

NyköpingsVeterinärerna (tidigare Nyköpings Hem- och Gårdsveterinär) startades i december 2017 av veterinären Patrik Gewertz.

Patrik har lång erfarenhet inom både stordjurs- och smådjursmedicin efter några år som distriktsveterinär och många år som klinikveterinär på djursjukhus. Han är speciellt kunnig inom odontologi (tandsjukdomar) och mjukdelskirurgi hos hund och katt.

Patrik fokuserar idag huvudsakligen på tandrelaterade problem hos hund och katt och tar emot tandpatienter på vår tandklinik fyra dagar i veckan.

Sedan november 2018 jobbar även veterinären Nina Berthold för NyköpingsVeterinärerna. Nina har arbetat på både mindre smådjurskliniker och djursjukhus med inriktning på akutsjukvård, internmedicin och mjukdelskirurgi. Hon tar emot patienter med hud- och öronproblem samt utreder gärna mag- och tarmproblem hos hund och katt.

Marsvin och kaniner är också välkomna.

Vi erbjuder professionell djurvård för hund, katt och smågnagare i en lugn miljö på vår mottagning på Stigtomta Kvarn och vi gör även hembesök enligt överenskommelse.

Gårdsbesök för vaccinationer och behandling av häst samt lantbruksdjur erbjuds enligt överenskommelse.

Kontakta oss här.